Честотата на самоубийствата зависи от броя на кръчмите наоколо

barАмерикански учени са открили, че селските райони с най-голям брой барове и магазини за алкохол, са водещи в броя на самоубийствата съобщава Telegraph.

Изследователи от Центъра за профилактика  в Бъркли, Калифорния и Тексас A & M University,  сравнили  данните за предприетите и успешни опити за самоубийство и броя на баровете и магазини за алкохол в 581 района на Калифорния за периода от 1995 до 2000. Честотата на самоубийствата е най-висока в селските райони с най-голям брой барове на глава от населението. В същите райони живеят и максимален брой бедни бели мъже, които  според наличните данни, правят  80 до 90 на сто от всички опити за самоубийство, предприети на фона на алкохолна зависимост. Известно е, че алкохолът засяга повече от 20 на сто от самоубийците. Според един от учените Фред Джонсън  една от мерките за борба със самоубийствата е да се  намали броя на баровете.

Въпреки това учените отбелязват, че резултатите от статистическите изследвания трябва да бъдат тълкувани с известна предпазливост, без да ги идентифицират с пряка причинно-следствена връзка.

Leave a Reply

Free Web Hosting