Ирена Кръстева и Делян Пеевски купуват ВАЦ, Костов в истерия заради интервю в „Уикенд”*

irena1(1)Кръстева и Пеевски вече са платили капаро по сделката. За да бъде избегнат Закона за конкуренцията, двамата медийни магнати на ДПС, са прибегнали до хитра врътка с продажба на вестниците си от групата на „Монитор” на „чужд инвеститор”. След като Недялков  дава изявление, че ще съди Иван Костов, Командира се е обадил на Мартин Радославов да не пуска интервюто с него във вестника.

Медийните олигарски на ДПС Ирена Кръстева и синът и Делян Пеевски са на финалната права да обсебят окончателно целия български вестникарски пазар, с малки, но ключови изключения.

Ирена Кръстева и Делян Пеевски са пред финализиране на сделка за закупуване на медийната група ВАЦ, включваща вестниците „Труд”, „24 часа”, „168 часа”, „Жълт Труд”, разкриха пред afera.bg абсолютно достоверни високопоставени източници.

Според тях Кръстева и Пеевски вече са платили капаро по сделката.

За да бъде избегнат Закона за конкуренцията, двамата медийни магнати на ДПС, са прибегнали до хитра врътка с продажба на вестниците си от групата на „Монитор” на „чужд инвеститор”, който очевидно обаче отново ще бъде свързан с тях. По този начин  щял да  бъде избегнат резонния въпрос за осъществяване на тотален медиен монопол на вестникарския пазар от страна на Кръстева – Пеевски.

Подобна крупна сделка с купуването на ВАЦ никога не е случайна и не може да бъде осъществена без „доброто” на европейски кръгове, както и на политически такива у нас, коментираха за afera.bg топ-източниците ни. Очевадни са две причини – или ВАЦ е закъсала яко, или са и предложени пари, на които не може да откаже. От друга страна

с купуването на ВАЦ-овата империя на българска почва, Кръстева – Пеевски стават недосегаеми откъм медийно и рекламно влияние.

Ирена Кръстева и Делян Пеевски стартираха щурма си към овладяването на вестниците в България чрез масовото им изкупуване по времето на политическата мощ на Ахмед Доган.

Никой до този момент не е проверил и няма категоричен отговор откъде са огромните капитали на майка и син.

Наскоро, както първа писа afera.bg, Делян Пеевски изкупи дяловете и във високотиражния в. „Уикенд” като първо напазари тези на Недялко Недялков, а след това изкупи 20% от процентите на другия съдружник Мартин Радославов.

Делян Пеевски вече е наложил тотален „правилен” ред в „Уикенд”, а тези дни е бил уволнен от вестника и Явор Дачков, разкри afera.bg

Пеевски е свалил и всички страници с анализи в „Уикенд”. Вероятно на синът на Ирена Кръстева не му се нрави някой да анализира нещо, особено когато то не е в ”правата линия” на новата управляваща партия.

Както е печално известно, до победата на ГЕРБ на изборите, всички медии на Кръстева и Пеевски хулеха Бойко Борисов и ГЕРБ. Моментално след встъпването на власт на Бойко Борисов и кохортата му обаче, двамата ДПС-медийни шпаги отрязаха остриетата и се подложиха в услуга на новия премиер и новите управляващи.

Днес всички вестници на дуета „мама-син” възхваляват Бойко Борисов и ГЕРБ, както и присъдружните му придворни слуги Атака и Синята коалиция.

Според източниците на afera.bg между премиера Борисов и Догановите медийни олигарси задкулисната сделка вече е сключена. Знак за това е и новата сделка на Кръстева – Пеевски за ВАЦ. Показателно е, че преди време и групировката „Титан” е имала намерение да купи ВАЦ и въпреки капиталите, които е предложила, сделката е била осуетена. Днес пречки пред Догановите хора не се поставят.

А и в медиите на Кръстева – Пеевски има удивителен съвпад на благоразположение към Борисов и Доган – за първия се пише само хвалебствия, а за втория – нищо, което е още по-добре.

Afera.bg  разкри и грандиозен скандал, който върви в групата на ДСБ, свързан с интервю на Иван Костов, което е публикувано в новия брой на в. „Уикенд”.

Интервюто с Иван Костов е абсолютно фризирано и изготвено пиарски от екипа му. То е дадено преди време, но  излизането му е било спряно лично от Командира.

Интервюто с Костов е направено преди лидерът на ДСБ и шеф на парламентарната комисия за ДАНС да издаде класифицирана информация, казвайки, че разработката „Галерия” е направена заради „Уикенд” и единият от собствениците му Недялко Недялков.

След като Недялков обаче даде изявление, че ще съди Иван Костов, Командира се е обадил на Мартин Радославов да не пуска интервюто с него във вестника, научи afera.bg

Радославов обещава интервюто да не излезе, но въпреки това го пуска за да натрие носа от своя страна на съдружника си Недялко Недялков, с когото е във влошени отношения заради продажбата на дялове на Делян Пеевски. В същото време Радославов иска да покаже  и на Костов, че не е той човекът, който да му диктува какво да пуска и какво не. Все пак си има вече Пеевски зад гърба.

След излизането на интервюто, което впрочем, е пълна пиарска боза, в групата на ДСБ настава паника. „Костов изпитва панически страх от медиите, те за него са врагове, които винаги могат да му забият нож в гърба и той си търси придворни журналисти”, твърдят от Синята коалиция, молейки обаче горещо анонимност.

Паниката настава и защото, костовистите от afera.bg научили, че „Уикенд” вече е купен от хората на Доган и появата на Костов на страниците на вестника, било нон-сенс.

След закупуването на ВАЦ от Кръстева – Пеевски на вестникарския пазар у нас нещата се очертават като „Работническо дело” клонирано в десетки варианти, коленичило пред новата власт. Не, че сега е далеч по-различно, но да те управлява тандема Пеевски и Кръстева, вече ще ни дойде съвсем в повече, коментираха журналисти за afera.bg

Засега на вестникарския пазар като свободен от цензура остров остава в. Шоу. В. Сега удържа на на напъна, за разлика от в.Стандарт, който е изцяло  на колене.

Дали тоталното „затваряне” на медии, което помним от времето на Костов ще роди нова медийна група като отпор на Кръстева – Пеевски, предстои скоро да видим.

Веселина Томова

afera.bg

One Response to “Ирена Кръстева и Делян Пеевски купуват ВАЦ, Костов в истерия заради интервю в „Уикенд”*”

  1. Камен казва:

    Дрън – дрън

Leave a Reply

Free Web Hosting